Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Η βάση του Διεθνούς Πανεπιστημίου βρίσκεται στην Θέρμη (14ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών. Το 2019, το Διεθνές Πανεπιστήμιο απορρόφησε τα ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα οποία καταργήθηκαν. Παραρτήματά του βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (Σίνδος) και στις πόλεις Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κατερίνη, Έδεσσα, Κιλκίς και Διδυμότειχο.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο έχει ως αποστολή και στόχο να παρέχει ανώτατη εκπαίδευση σε Έλληνες και ξένους και να παράγει και να μεταδίδει καινοτόμο γνώση στα επιστημονικά αντικείμενα που ασχολείται. Ειδικεύεται στην παροχή μεταπτυχιακών προγραμμάτων που απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στην Ελλάδα και σε Έλληνες φοιτητές που αναζητούν διεθνείς προοπτικές.

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο υπάρχουν συνολικά 34 τμήματα, τα οποία λειτουργούν κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα 9 σχολών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, όπως επιστήμες μηχανικού,  υγείας,  σχεδιασμού, τεχνολογίας, γεωτεχνικών αλλά και θετικές, ανθρωπιστικές, κοινωνικές, διοικητικές, οικονομικές επιστήμες, 

Ως δημόσιο πανεπιστήμιο, όλα τα πτυχία που απονέμονται είναι αναγνωρισμένα από το κράτος, την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς ενώ ήδη προσελκύει διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα και φοιτητές από διάφορες χώρες.

 

category image
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έχετε Ψάξει Για

Φίλτρα Αναζήτησης

ΑΕΙ


Οργανισμό


ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ

Η υπηρεσία υποστηρίζεται από την: