Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο

Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο - РОССИЙСКИЙ ЦЕНТР НАУКИ И КУЛЬТУРЫ В ГРЕЦИИ

Το Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα άνοιξε τις πύλες του προς το κοινό στις 11 Νοεμβρίου του 2005. Σκοπός της ίδρυσής του είναι προβολή του Ρωσικού πολιτισμού στην Ελληνική επικράτεια. 

Ειδικότερα, όσο αφορά στην Ελλάδα, πρέπει να σημειώσουμε πως όχι μόνο οι παραδοσιακά φιλικές ρωσο-ελληνικές σχέσεις που βασίζονται στην αμοιβαία συμπάθεια των δύο λαών και τα κοινά τους συμφέροντα, όχι μόνο η συνεργασία τους στους διάφορους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, αλλά και οι συμφωνίες των τελευταίων ετών οδηγούν στο να φέρουν πιο κοντά τις δύο χώρες.

Για τους λόγους αυτούς, δημιουργήθηκαν στο Κέντρο τμήματα εκμάθησης ρωσικής γλώσσας ως ξένης. Οι υψηλά καταρτισμένοι καθηγητές ακολουθούν το πλαίσιο που θέτει διεθνές σύστημα αξιολόγησης για κάθε επίπεδο της γλωσσομάθειας. Στη διαμόρφωση των προγραμμάτων λαμβάνονται υπόψη το επίπεδο του σπουδαστή, οι στόχοι και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του. Η διδασκαλία βασίζεται στις μεθοδολογικές κατευθύνσεις που δίνουν τα φιλολογικά τμήματα των κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ρωσίας: το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας του Λομονόσοφ, το Ινστιτούτο της Ρωσικής Γλώσσας του Πούσκιν της Μόσχας, το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Στο τέλος του κάθε επιπέδου εκμάθησης οι σπουδαστές, εάν θέλουν, μπορούν να δώσουν εξετάσεις. Το ρωσικό κρατικό σύστημα εξέτασης είναι συνδεδεμένο μέλος της ΑLTE (γλωσσικής εξέτασης Ευρωπαϊκής Ένωσης). Ανάλογα με τα αποτελέσματά τους, οι σπουδαστές αποκτούν το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας του Λομονόσοφ που θα ανταποκρίνεται στο επίπεδο των γνώσεών τους. Το Μάϊο του 2007 για πρώτη φορά στο Ρωσικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Κέντρο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη διεξήχθησαν εξετάσεις στη Ρωσική γλώσσα ως ξένη. Τα πτυχία που δίνονται είναι αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ.

Στο Ρωσικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Κέντρο οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, προβολές παλαιών και καινούργιων ταινιών του ρωσικού κινηματογράφου, βραδιές αφιερωμένες στη ρωσική ποίηση και μουσική, διαγωνίσματα και μαθητιάδες με θέμα τη γλώσσα, την ιστορία, τη γεωγραφία της Ρωσίας και άλλα, εκδηλώσεις τις ημέρες των εθνικών γιορτών και παιδικές γιορτές, ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες προκύπτουν στην εκμάθηση της γλώσσας αλλά και για να εξοικειωθούν οι σπουδαστές με το Ρωσικό πολιτισμό.

Το Ρωσικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Κέντρο προσκαλεί όσους θέλουν να μάθουν τα Ρωσικά λόγω των σπουδών, της εργασίας, αλλά και απλώς για το κέφι τους. Παράλληλα με τις σπουδές σας στο τμήμα της ρωσικής γλώσσας του Κέντρου, θα μπορείτε να επισκεφτείτε τη Ρωσία και να φοιτήσετε στα τμήματα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας σε ένα από τα Πανεπιστήμιά της. Εκτός από τις σπουδές στη γλώσσα, το πρόγραμμα αυτό προσφέρει τη διαμονή στην Εστία της Σχολής και το πολιτιστικό πρόγραμμα.

Επιλέγοντας τη ρωσική να είναι η επόμενή σας ξένη γλώσσα, θα γνωρίσετε όχι μόνο τη δομή της αλλά και τον πλούτο και την ιδιαιτερότητά της, θα μάθετε τη γλώσσα των μεγάλων Ρώσων συγγραφέων, επιστημόνων, παγκοσμίως γνωστών πολιτικών και κοινωνικών προσωπικοτήτων.

Πηγή

category image
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έχετε Ψάξει Για

Φίλτρα Αναζήτησης

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


Οργανισμό


Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (ΚΕΠΑ) - Common European Framework of Reference (CEFR)


ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ

Η υπηρεσία υποστηρίζεται από την: