Goethe-Institut

Goethe-Institut

Goethe-Institut Αθηνών

Το 1952 ιδρύθηκε το Ινστιτούτο των Αθηνών και είναι το παλαιότερο Ινστιτούτο στο σύνολο του δικτύου των Ινστιτούτων Goethe που καλύπτει όλον τον κόσμο. Δυο στόχοι αναγράφονται στο καταστατικό του: Η προώθηση της ελληνογερμανικής συνεργασίας και της διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. 50 και πλέον τώρα χρόνια το Ινστιτούτο Goethe διοργανώνει στην Αθήνα εκτός από τμήματα εκμάθησης της γερμανικής και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως συνέδρια, συμπόσια, διαλέξεις και δημόσιες συζητήσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες (κλασικής και σύγχρονης μουσικής, τζαζ), λογοτεχνικές βραδιές, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.άλ. καθώς και διάφορες παραγωγές θεάτρου, χορού κ.λ.π. Στα χρόνια που πέρασαν στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν διακεκριμένοι έλληνες και γερμανοί καλλιτέχνες και επιστήμονες.

Το Ινστιτούτο Goethe διοργανώνει σεμινάρια και ομάδες εργασίας για καθηγητές στον τομέα τα Γερμανικά σαν Ξένη Γλώσσα. Ένα πολύπλευρο πρόγραμμα εξετάσεων που ικανοποιεί κάθε ανάγκη, συμπληρώνει τη διδασκαλία των γερμανικών. Πέραν τούτου λειτουργούν γλωσσικά τμήματα για την εκμάθηση των γερμανικών.

Πηγή

Goethe-Institut Θεσσαλονίκη

To Goethe-Institut Θεσσαλονίκης είναι ο πιο δημοφιλής φορέας εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας και διεξαγωγής διεθνώς αναγνωρισμένων εξετάσεων στην πόλη. Εκτός από τμήματα γενικότερου προσανατολισμού σε όλα τα επίπεδα για ενήλικες και νέους προσφέρουμε και ειδικά τμήματα. Στον τομέα της γλώσσας και των εξετάσεων, το Goethe-Institut Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Το Γλωσσικό Τμήμα παρέχει επίσης τη δυνατότητα εκμάθησης γερμανικών στη Γερμανία. Εκτός αυτού προσφέρει workshop και σεμινάρια για καθηγητές γερμανικών. Το εκτεταμένο εξεταστικό πρόγραμμα συμπληρώνει το εκπαιδευτικό.
Το Goethe-Institut Θεσσαλονίκης  είναι αρμόδιο για τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία.
Το Goethe-Institut Θεσσαλονίκης είναι αρμόδιο στο  Κόσοβο για το Κέντρο Γερμανόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Πρίστηνα  (Sprachlernzentrum Prishtina) και για την οργάνωση και διεξαγωγή των εξετάσεων γλωσσομάθειας στην Πρίστηνα/Κόσοβο.

Πηγή

category image
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η υπηρεσία υποστηρίζεται από την: